Мързеливи сарми с прясно зеле

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
614
4k
2k
2k
7
23/11/2018
"И като си помислим, че има хора, които наистина свиват сарми, вместо да си ги хапват в този вкусен мързелив вариант "
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 508
  • Преглеждания за месеца176
  • Преглеждания за седмицата58
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете лука и моркова на дребно.

Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона на умерена температура. Сипете лука и моркова и разбърквайте около 2 мин. Добавете каймата и бъркайте, докато промени цвета си и стане на по-едри трохи или около 10-12 мин.

Междувременно нарежете прясното зеле на тънки лентички. Добавете доматеното пюре, червения и черния пипер при каймата. Хубаво разбъркайте за около 2 мин и добавете нарязаното зеле. Отново разбъркайте, за да се смесят продуктите, и оставете на котлона за около 10 мин.

Изсипете ориза и гответе още около 5 мин. Прибавете доматения сос, бульона и нарязания на парченца бекон.

Изсипете ястието в подходяща тава и сложете в предварително загрята фурна на 180°C. Печете мързеливите сарми около 40 мин или докато оризът се сготви.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар