Вкусен боб в гювеч

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
692
6k
1k
2k
6
24/11/2018
"Пригответе си голееееми купи, защото няма да повярвате колко вкусен става класическият боб в гювеч "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
29 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо246 204
  • Преглеждания за месеца813
  • Преглеждания за седмицата126
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена29

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се измива и залива със студена вода. Така се кисне за около шест часа. След това водата се излива, налива се нова и се прибавя една чаена лъжичка сода.

Щом водата заври водата отново се изхвърля, а бобът се измива и прехвърля в глинен гювеч.

Към него се прибавят нарязаните на ситно лук, морков и чушка. Скилидките чесън се слагат цели.

Доматите се нарязват на дребно или пасират и също отиват в гювеча. Прибавят се подправките - червен пипер, джоджен, листа целина и калоферче.

За пикантност може да се сложи люта чушка. Налива се олио и вода, гювечът се похлупва и слага в студена фурна.

Бобът в гювеч се пече първия половин час на 220 градуса, след което температурата се намалява на 180 градуса. Малко преди готовност се прибавя сол на вкус.

Кафяво керамично гърне за уникален боб 4.5 литра
Приготвяй си тази рецепта с:
Кафяво керамично гърне за уникален боб 4.5 литра
22.00 лв.
Виж ››

Всяка готварска рецепта за приготвянето на боб трябва да започва така - Взимате едно керамично гърне за боб, останалото са подробности

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Потребител#178366
Спазих напълно рецептата, добре е описана и боба стана изключително мек и приятен на вкус. Бих сложил малко повече джоден, иначе много балансиран вкус се получи.
1
0
Eli Kapitanova
Eli Kapitanova
11.10.2019 21:25
От години го варя в гювече но го слагам вечер към 11 часа на най слабата фурна и до сутринта става на мозък.
4
0
Геновева
Геновева
10.01.2019 11:15
Много вкусен става боба в глинен съд.
9
0