Вкусен боб в гювеч

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
738
6k
2k
2k
7
Вкусен боб в гювеч
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
24/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
"Пригответе си голееееми купи, защото няма да повярвате колко вкусен става класическият боб в гювеч"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се измива и залива със студена вода. Така се кисне за около шест часа. След това водата се излива, налива се нова и се прибавя една чаена лъжичка сода.

Щом водата заври водата отново се изхвърля, а бобът се измива и прехвърля в глинен гювеч.

Към него се прибавят нарязаните на ситно лук, морков и чушка. Скилидките чесън се слагат цели.

Доматите се нарязват на дребно или пасират и също отиват в гювеча. Прибавят се подправките - червен пипер, джоджен, листа целина и калоферче.

За пикантност може да се сложи люта чушка. Налива се олио и вода, гювечът се похлупва и слага в студена фурна.

Бобът в гювеч се пече първия половин час на 220 градуса, след което температурата се намалява на 180 градуса. Малко преди готовност се прибавя сол на вкус.

Рейтинг

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: