Вкусен боб в гювеч

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф67376021515
24/11/2018
"Пригответе си голееееми купи, защото няма да повярвате колко вкусен става класическият боб в гювеч "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо109 571
  • Преглеждания за месеца4397
  • Преглеждания за седмицата402
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се измива и залива със студена вода. Така се кисне за около шест часа. След това водата се излива, налива се нова и се прибавя една чаена лъжичка сода.

Щом водата заври водата отново се изхвърля, а бобът се измива и прехвърля в глинен гювеч.

Към него се прибавят нарязаните на ситно лук, морков и чушка. Скилидките чесън се слагат цели.

Доматите се нарязват на дребно или пасират и също отиват в гювеча. Прибавят се подправките - червен пипер, джоджен, листа целина и калоферче.

За пикантност може да се сложи люта чушка. Налива се олио и вода, гювечът се похлупва и слага в студена фурна.

Бобът в гювеч се пече първия половин час на 220 градуса, след което температурата се намалява на 180 градуса. Малко преди готовност се прибавя сол на вкус.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Геновева
Геновева
10.01.2019 11:15
Много вкусен става боба в глинен съд.
8
0
Aylin Riza
Aylin Riza
09.01.2019 21:20
Калоферче от къде можем да намерим?
22
1
Boris Krumov
Boris Krumov
09.01.2019 14:25
Чудна рецепта, благодаря ви !
3
0