Вкусен боб в гювеч

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
697
6k
1k
2k
6
24/11/2018
"Пригответе си голееееми купи, защото няма да повярвате колко вкусен става класическият боб в гювеч "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
34 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо288 380
  • Преглеждания за месеца762
  • Преглеждания за седмицата1319
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена34

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се измива и залива със студена вода. Така се кисне за около шест часа. След това водата се излива, налива се нова и се прибавя една чаена лъжичка сода.

Щом водата заври водата отново се изхвърля, а бобът се измива и прехвърля в глинен гювеч.

Към него се прибавят нарязаните на ситно лук, морков и чушка. Скилидките чесън се слагат цели.

Доматите се нарязват на дребно или пасират и също отиват в гювеча. Прибавят се подправките - червен пипер, джоджен, листа целина и калоферче.

За пикантност може да се сложи люта чушка. Налива се олио и вода, гювечът се похлупва и слага в студена фурна.

Бобът в гювеч се пече първия половин час на 220 градуса, след което температурата се намалява на 180 градуса. Малко преди готовност се прибавя сол на вкус.

Емайлирана овална тава с дръжки и капак-17%
Похапвай си вкусно с:
Емайлирана овална тава с дръжки и капак
30.00 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Приготвяйте любимите си ястия лесно, удобно и здравословно с нашата емайлирана овална тава. Изработена от висококачествени материали, тя ще бъде новото бижу във вашата кухня. Има удобни дръжки и капак. Овалната тава е мечтата на всяка фурна.

Рейтинг

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Вивиан Василева
Много вкусен боб се получи ! Благодаря за рецептата !
0
0
Потребител#178366
Спазих напълно рецептата, добре е описана и боба стана изключително мек и приятен на вкус. Бих сложил малко повече джоден, иначе много балансиран вкус се получи.
1
0
Eli Kapitanova
Eli Kapitanova
11.10.2019 21:25
От години го варя в гювече но го слагам вечер към 11 часа на най слабата фурна и до сутринта става на мозък.
4
0