Яйца с чушки и шарлан

Яйца с чушки и шарлан
Снимка: Илиана Първанова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"А знаете ли, че най-вкусни стават, когато и чушките, и яйцата са домашни"

Необходими Продукти

  • чушки - 1 кг червени
  • яйца - 4 бр.
  • хималайска сол - 1 ч.л.(равна)
  • шарлан - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера или дълбок тиган с капак задушаваме чушките до омекване с шарлана. В отделна купичка разбъркваме яйцата с вилица и ги прибавяме със спираловидно движение към чушките.

Смесваме ги хубаво с дървена бъркалка и няма вероятност да залепне, тъй като чушките си пускат много сок, а и постоянно разбъркваме и търкаме дъното на съда.

Подправяме със солта. Готови са, когато яйцата придобият стегната форма.

Червените чушки са много ароматни и яйцата се оцветяват и попиват сладкия вкус на зеленчуците. На този миш маш много отива хляб!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: