Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пиде»Пиде със сирена

Пиде със сирена

Пиде със сирена
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Познат вкус, обичан вкус и една рецепта, проверена от времето"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • олио - 3 с.л.
  • мая - 1 п. суха
  • сирене
  • моцарела - 100 г
  • сол - 1/2 с.л.
  • захар - 1 с.л. равна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете прясното мляко. Добавете маята заедно със захарта и 1 с.л. брашно. Оставете маята да се активира.

Пресейте брашното, добавете солта, олиото и изсипете млякото с маята.

Разбъркайте, след което замесете меко тесто. Ако е необходимо, добавете още брашно.

Завийте тестото с фолио и го оставете да удвои обема си.

Готовото тесто разделете на топки, след което ги разточете и оформете пидетата.

Оставете ги отново да повтасат.

Намажете всяко с масло, сложете парченце моцарела и поръсете с натрошено сирене.

Изпечете в загрята фурна до 180-190 градуса до златист загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: