Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Сачове»Наденички на сач със зеленчуци

Наденички на сач със зеленчуци

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Наденички на сач със зеленчуци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Наденичките ли правят зеленчуците по-вкусни или е обратното, мислим върху това, докато похапваме от тази вкусотия"

Необходими Продукти

  • наденички - 200 - 300 г телешки, различни големини
  • картофи - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 2 бр.
  • лук - 1 малка глава
  • тиквички - 1/2 бр. малка
  • чушки - 1 бр. червена
  • патладжани - 1/2 бр. малък
  • за заливка
  • сос - 3 с.л. соев сос
  • чесън - 2 скилидки, пресован
  • мед - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително почистете зеленчуците и ги нарежете на тънки парчета.

Патладжана обелете и нарежете на кръгчета. Посолете и оставете да се отцеди. При готовност измийте и подсушете.

Загрейте малко олио и запържете патладжана за по 2-3 мин от страна. Предварително сварете картофа в подсолена вода.

Направете заливката, като смесите соевия сос с останалите продукти.

Намажете сача с олио и подредете зеленчуците и наденичките. Залейте зеленчуците с няколко лъжици заливка.

Поставете сача в студена фурна за да се загрее постепенно на 180 C.

Периодично отваряйте и поръсвайте зеленчуците с останалата заливка.

Печете около 40-50 мин.

Рецептата е адаптирана от lussisworldofartcraft.blogspot.com

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
Ммм...Много апетитно изглеждат.
24.11.2018 17:06