Козунак замесен в хлебопекарна с ябълкова плънка

Мария СимоваМария СимоваГуру116558109414
23/11/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо960
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете трита вида мазнина и леко разтопете до размекване. Поставете захарта в по-голяма част от млякото и затоплете до разтопяване. В останалото мляко разтворете маята до гладка смес. Разбийте яйцата с вилица, като предварително сте отделили единия жълтък (за намазване на козунака).

В контейнера на машината добавете яйцата, млякото със захарта, размекнатите мазнини, ванилиите, настърганата на ситно лимонова кора и разтворената в мляко прясна мая. Отгоре добавете пресятото 500 г брашно, а останалите 50 г ще ви служат за евентуално добавяне.

Включете хлебопекарната на програма месене и втасване на тесто и наблюдавайте процеса на месене, ако е нужно добавяйте от заделеното брашно.

След приключване на програмата месене, рестартирайте отново на програма месене и оставете да работи така, до втасване на тестото.

Втасалото тесто разделете на 6 топки, които разточвате на правоъгълни кори. Намажете ги с малко олио, настържете малка част от ябълките и поръсете с предварително смесените захар, канела и какао. Навийте ги на рула и ги сплетете по 3 рула на плитки.

Поставете оформените козунаци в тавички за кейк, постлани с хартия за печене, оставете да удвоят обема си. Намажете козунаците с разбития жълтък и поръсете с кристална захар. Поставете тавите в студена фурна и включете на 170 градуса, печете до златисто кафяв цвят за около 40 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар