Свински хапки с кисело зеле

24/11/2018
"Абсолютно пристрастни сме и обявяваме това ястие за най-любимото на всички времена - свинско с кисело зеле и люта чушчица отстрани, това е перфектната чиния "
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 540
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - 600 г за готвене
  • кисело зеле - 1 средно
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • мас - 2 с.л. свинска
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • дафинов лист - 2 бр.
  • люти чушки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на едри порции, киселото зеле се реже на тънки лентички. Добре е в месото да има малко мазничко - става по-вкусно.

В тенджерка се загрява олио и свинска мас, запържва се свинското месо, поръсено със сол и черен пипер.

Когато стане златисто, се дръпва тенджерата от котлона и добавяме червен пипер. Разбърква се и добавяме киселото зеле.

Сипва се вода да покрие продуктите, добавя се дафинов лист и готвим на тих огън до готовност на месото и зелето.

Ако водата изври и още не е готово, се долива още малко.

Вари се около 2 часа до готовност.

Сервираме свинското със зеле с люта чушка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар