Начин на приготвяне
Дълбока тенджера с 2 литра вода, може и малко повече.
На зеленият боб - това е вид боб, който е много тъничък и се нарича Канелини, се счупват опашките. Нарязва се на дребно, около 1/2 см.
Доматите се разцепват от долната им страна на кръст и се поставят във вряща вода за 30 сек и след това се обелват. Нарязват се на дребни кубчета, заедно със сърцевината им.
Картофите се почистват и също се нарязват на дребни кубчета.
Зеленчуците се поставят в дълбока тенджера с 2 литра вода. Поставят се на умерен котлон за 20-30 мин. Подправя се със сол и черен пипер.
След като зеленчуците са напълно сварени, супата се сваля от котлона.
В хаванче се счукват листата на босилека, прибавя се сол и се добавят скилидите чесън. Счукват се до паста и се добавят 4 с.л. зехтин, разбърква се.
Към готовата зеленчукова супа се прибавя и двата вида боб от консервата. Оставя се на умерен котлон за още 10 мин. В края на готвенето се прибавя и дребната паста, оставя се на котлон за още кратко време, пастата много бързо увира. Сваля се от котлона и се прибавя цялото босилеково песто, разбърква се.
Супата се поднася с настърган пармезан - по избор е.
Източник: Recipe30
Това е зеленчукова супа от Южна Франция. Приготвя се най-вече през лятото, защото градините са пълни със свежи зеленчуци. Французите основно през лятото се хранят със сезонни продукти.
Това е обилна френска супа и може да се приема като пълноценно хранене. Отлична е за вегетарианци, като се изключи сиренето.
Супата може спокойно да се приготви и през зимата със замразени зеленчуци.