Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Борш»Борш чорба със свинско

Борш чорба със свинско

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Борш чорба със свинско3 / 3
25/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"И който ви каже, че по принцип в борша не се слага свинско месо, му кажете да си гледа работата"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г (от бут или плешка)
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • моркови - 1 бр. голям
  • чушки - 1 - 2 бр. зелени
  • цвекло - 1 малка глава
  • зеле - резен
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • оцет - 2 с.л.
  • олио
  • магданоз - 1/4 връзка (или целина)
  • сол
  • ЗА ГАРНИРАНЕ ПО ЖЕЛАНИЕ
  • заквасена сметана - 1 с.л. на порция
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното и нарязано на парчета свинско месо се запържва с олиото в дълбока тенджера, след което се залива с вода и се оставя да се вари на котлона.

Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се задушават за няколко минути в тиган с малко олио.

Добавят се почистените от семето и нарязаните на ситно чушки, нарязаните на кубчета морков, цвекло и оцетът.

Задушава се отново за няколко минути, след което се всичко се прехвърля в тенджерата при врящото свинско месо.

Зелето и картофите се нарязват на парчета и се добавят към врящия борш. Боршът се вари до готовност на зеленчуците.

Накрая се овкусява със сол и черен пипер, а когато е готов се прибавят и нарязаните на ситно магданоз или целина.

Боршът се понася гарниран (по желание) с листенца босилек и лъжица заквасена сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Превъзходен Борш!
16.03.2022 21:45
1