Усукана Месеница

27/11/2018
"Така е с месениците - колкото по-усукани са, толкова по-вкусни са "
Приготвяне15 мин.
Готвене180 мин.
Общо195 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо314
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

В купичка смесете водата, захарта, малко брашно и двата вида мая. Направете гъста каша. Изчакайте да се активира.

В голяма купа разбийте двете яйца и белтъка, който остава от отделения жълтък. Добавете двата вида мляко, солта, активираната мая, ракията, солта. Замесете меко тесто.

Разтегляте тестото и доизмесвате, като добавяте по малко от зехтина до пълното му усвояване. Поставете го в полиетиленов плик (леко намазнен), завържете и покрийте с кърпа. Оставете да удвои обема си.

Готовото тесто разделете на осем равни части. Вземете една топка и я разточете кръгъл лист. Намажете обилно с масло и поръсете със сирене. Разточете втори лист и го сложете върху първия. Намажете само с масло.

Завийте на руло, а след това усучете и поставете в тавичка, предварително застлана с хартия за печене. Направете същото и с другите три двойки топки. Ще имате четири фитила във вашата тавичка. Намажете отгоре с малко масло и оставете да втаса още веднъж.

Готовата месеница намажете с жълтъка, 1 с.л. олио и 1 с.л. прясно мляко. Изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

След като я извадите от фурната я намажете с краве масло, завийте в кърпа и изчакайте да изстине.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар