Патешки шийки с лук

Сергей АнчевСергей АнчевПомощник Готвач188493572
25/11/2018
"Практичните домакини знаят как да приготвят вкусотии за нула време и с минимум усилия "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо381
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шийките се нареждат в тенджера под налягане. Най–добре е да се разрежат на две, защото са дълги. Добавят се чесънът, подправките и сол. Налива се вода, да ги покрие.

Фъскат 30 мин. Лукът се нарязва на полумесеци, морковите на жулиени, картофите на едри парчета, чушките на дребно.

Всичко се задушава да омекне.

В достатъчно голяма тава се нареждат шийките, между тях парчета картофи. Отгоре се изсипва омекналият лук и наливат 2 ч.ч. бульон.

Престоява във фурната 30 мин на 180°C или докато се редуцира две трети.

Няма много месо, но вкусът с превъзходен.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар