Пържена бяла риба с ароматна коричка

Галя НиколоваГаля НиколоваГотвач1832912
25/11/2018
"Рибата да е вкусна, а коричката - ароматна и хрупкава, вижте как да го постигнете и у дома "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 673
  • Преглеждания за месеца4264
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се изчиства и се реже на шайби.

Подсушава се с домакинска кърпа и се наръсва с черен пипер и малко лимонов сок.

Галетата се смесва с царевичното брашно и сухите подправки - босилек, риган, мащерка, черен пипер в една купичка.

Зехтинът се загрява и в него се запържва чесънът и се отстранява.

Всяко парче риба се овалва много добре в царевичното брашно с галета и подправки и се пържи в загрята мазнина от двете страни до златисто. Изваждат се върху домакинска хартия.

Пържената риба се поднася с гарнитура по избор.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар