Начин на приготвяне
Нарежете на тънки лентички сушените сливи и кайсии.
Запържете сушените плодове в малко зехтин. Добавете сухите подправки джоджен и чубрица. Разбъркайте и добавете кус-куса. Налейте зеленчуковия бульон и оставете сместа да се готви.
Когато течността изври, добавете бучка масло.
Накълцайте бадемите наситно и ги запечете в отделен съд. Нарежете едро скилидките чесън и добавете заедно с 1 с.л. зехтин.
Почистете пилешкото филе и го нарежете на едри кубчета. Увеличете температурата на котлона и добавете пилешкото месо при ядките и чесъна. Овкусете със сол и черен пипер. Запечатайте добре парченцата пиле от всички страни. Добавете меда и карамелизирайте месото.
Сервирайте ястието като направите канапе от кус-куса със сушени плодове и поставите отгоре парченцата карамелизирано пилешко с бадеми.