Бавно печени празнични телешки ребърца

09/12/2018
"Хубавите неща стават бавно, доказателство за това са тези разкошни бавно печени празнични телешки ребра "
Приготвяне40 мин.
Готвене700 мин.
Общо740 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 726
  • Преглеждания за месеца139
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Ребърца

Начин на приготвяне

Смесваме солта с пипера и поръсваме ребрата.

В половината от маслото и олиото ги запържваме до златисто кафяво.

Изваждаме ги и на тяхно място поставяме зеленчуците, които сме подготвели по следния начин.

Морковите обелваме и нарязваме на кръгчета, целината нарязваме на ивички, а лука - на полумесеци.

Всички тях пържим до златисто в мазнината от месото, като добавяме останалите олио и масло.

Скилидки чесън обелваме и тях добавяме, както и ригана, кимиона и дафиновите листа.

Накрая прибавяме и виното. Месото отново връщаме към тях.

Цялата тази смес изсипваме в глинен гювеч, похлупваме и готвим за около 10–12 часа в загрята на 90 градуса фурна с вентилатор.

Смесваме всички продукти за глазирането и разбъркваме много добре.

При изтичането на времето вадим телешките ребра, поставяме в тава, на която има решетка и намазваме със сместа.

Поставяме отново във фурната и запичаме на грил за около 7-8 минути.

Подготвяме си зеленчуците, като пасираме на пюре.

Поднасяме като в чиния, поставяме от ребрата и прибавяме от пюрето.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар