Патладжани и чушки в буркани за зимата

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф67876121525
26/11/2018
"Може да познаете, че лятото свършва по това, че отвсякъде ухае на печени чушки и патладжани "
Приготвяне90 мин.
Готвене10 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 937
  • Преглеждания за месеца2225
  • Преглеждания за седмицата222
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните и чушките се изпичат, слагат се в тенджера и се похлупват с капак. Така се задушават и по-лесно се белят.

След като се почистят от семки и люспи, се режат на парченца.

В подходящ съд се загрява олио и зеленчуците се запържват за около пет минути. Прибавят се сол и оцет на вкус, след което се пълнят добре измитите и подсушени бурканчета.

Бурканчетата се запечатват с капачки и се нареждат в тенджера с вода.

Нивото на водата трябва да е поне един пръст над капачките. Бурканите се стерилизират около десет минути след завиране на водата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар