Начин на приготвяне
Не си истински готвач, ако не можеш сам да приготвиш хляб.
В удобен съд изсипваме заквасената сметана и към нея добавяме солта и бакпулвера. Объркваме трите съставки хубаво. Постепенно добавяме брашното, което е препоръчително да бъде с добавени набухватели, има брашна специално за хляб, сладкиши също, но първо проверете дали няма добавени подсладители, ако предпочетете да купите такова за сладкиши.
Препоръчвам да разбърквате сместа с лъжица, дървена за предпочитане, докато добавяте брашното.
Намазнете ръцете си много леко, за да ви е по-лесно да оформите франзелки. Получават се около 3 бр. с тези количества продукти. Другият вариант за оформяне на този вид тесто, е да намокрите ръцете си.
В тавичка си постиламе лист хартия за печене и поставяме франзелките върху нея. Слагаме във фурната и печем за около 20-25 минути на 170 градуса с вентилатор. Ако фурната ви не разполага с такъв, печете на 180 градуса за същото време.
Франзелките вървят със всичко, дори и домашни или купешки конфитюри и сладка.
Бон Апети!