Сполучливи целувки стъпка по стъпка

Сполучливи целувки стъпка по стъпка

26/11/2018
"Безотказна рецепта за целувки, която задължително трябва да си запишете."
Приготвяне25 мин.
Готвене180 мин.
Общо205 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 739
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • белтъци - 4 бр. (яйца размер XL)
  • захар - 200 г
  • лимонов сок - 2 - 3 капки
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. В идеално сух съд поставете белтъците и солта. Сложете съда на водна баня при ниска температура, която не трябва да надвишава 37 градуса. Започнете разбиване с миксер (съвършено сухи трябва да бъдат приставките) първоначално на ниска скорост и след това увеличете до максимална. Сипете лимоновия сок и захарта на части и разбивайте 6 минути.

2. Махнете съда с белтъците от котлона и разбивайте още 6 минути. С тази процедура ще получим идеална плътност и гладкост на нашите целувки.

3. В две тавички, застлани с хартия за печене, шприцовайте или оформяйте произволно формички от белтъчната смес. Оставяйте разстояние между всяка целувка.

4. Пъхнете и двете тави една под друга в загрята на 100 градуса фурна и печете/сушете сладките 3 часа. След изминаване на това време изключете фурната и ги оставете вътре още 3 часа. В никакъв случай не отваряйте вратичката на фурната през цялото това време. Чакането е дълго, но си заслужава.

5. Готовите целувки съхранявайте в херметически затворен съд, за да не омекват.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар