Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки с бакпулвер и плънка

Питки с бакпулвер и плънка

Питки с бакпулвер и плънка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Пухкави и с ароматна плънка - щом усетихме аромата им, разбрахме колко сме гладни"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 220 г
  • бакпулвер - 1 пакет
  • олио - 5 с.л.
  • масло - 1 с.л. меко
  • яйца - 2 бр. без 1 жълтък за намазване
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 3 - 4 чаши
  • плънка
  • сирене - 100 г натрошено
  • кашкавал - 100 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В чиния се натрошава сиренето и смесваме с настърган кашкавал, това е плънката. Сипва се брашно в тава и оформяме кладенче.

В киселото мляко се разбива бакпулверът с вилица да шупне и сипваме в брашното. Добавя се олио, яйца без един жълтък, меко масло и сол.

Всичко се разбива с вилица на каша, после се замесва тесто, което да не лепне. Разделя се на 10 топки.

Всяка се раздърпва като мекица, слага се част от плънката и се оформя топче. Нареждат се в тава намазана с олио или върху хартия за печене.

Отгоре се намазва с четка с разбит жълтък с малко олио и с вилица се набраздява като решетка. Печем питките в загрята фурна на 190-200 градуса около 25 минути до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: