Венец със сладко от череши

28/11/2018
"Колко голямо парче от венеца искате да ви отчупим или направо да ви дадем рецептата "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо34
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се натрошава в хладка вода с една лъжица захар и 2 лъжици брашно. Разбърква се и сипваме в средата на брашното.

С останалите продукти се замесва средно меко тесто и оставяме на топло да втаса докато удвои обема си.

Готовото тесто се разточва на правоъгълна кора, намазва се със сладко от череши и навиваме руло.

В тавичка 24 см върху хартия за печене се поставя рулото, като двата края се свързват да се оформи венец. В средата се поставя метална чаша за крем карамел, намазнена с олио и поръсена с брашно.

С ножица се нарязва на ленти по 2 см. Намазва се с разбит жълтък с малко олио и поръсваме маково семе.

Печем в загрята фурна на 180 градуса до готовност. Сервираме гарнирано с рози за разкош!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар