Лесно кисело зеле в буркани с хималайска сол

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор3621371
28/11/2018
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции12 буркана
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 925
  • Преглеждания за месеца1290
  • Преглеждания за седмицата242
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • зеле - 2 бр. средни глави
  • За солния разтвор
  • хималайска сол - фина (2 с.л. на литър вода)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме зелките. Накъсваме ги на средни парченца - удобни за една хапка.

Старателно измитите буркани започваме да пълним със зелето до ръба на буркана, с леко притискане.

Заливаме със солен разтвор до момента, в който се покрие зелето. Завинтваме здраво и сигурно капачките и разклащаме няколко пъти всеки буркан. Съхраняват се на хладно и тъмно място.

Препоръчително е всеки ден да се разклащат по-малко - по 1 път на ден и така след 3 седмици ще имате вкусно и крехко кисело зеле.  Без варене и аспирин.

Няма да ви се налага да претаквате и ще си спестите съпътстващата трайна миризма.

Много по-добре е да се съхранява храна не в пластмаса, а в стъкло.

Бърза и лесна рецепта за любимото кисело зеле, което присъства на всяка зимна трапеза.

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
11.11.2019 12:03
супер е, че е една идея по-здравословно с хималайска сол
0
0