Сварени свински уши

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
449
2k
1k
957
3
29/11/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 013
  • Преглеждания за месеца535
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свински уши - 3 кг
  • морска сол - 2 с.л. едра
  • черен пипер - 1 ч. л. на зърна
* мерки и количества
Мезета

Начин на приготвяне

Свинските уши се пърлят със горелка, остъргват се с нож и се измиват много хубаво.

Слагат се в голяма тенджера и се налива толкова вода, че да ги покрива 4-5 пръста. Добавя се едра морска сол и черен пипер на зърна.

Свинските уши се варят на умерено силна температура. След час и половина се проверяват за готовност. С остро ножче или вилица се набожда и ако не се усеща жилавост или твърдост на месото, спокойно отстранете тенджерата от котлона.

Премахнете бульона и преместете сварените свински уши в тавичка. Оставете да изстинат и стегнат.

Така подготвени могат веднага да се консумират, поръсени само с подправки (черен или червен лютив пипер, чесън, чили сос), които харесвате.

Ако желаете можете да ги минете през тиган или скара по ваш вкус. Така или иначе свинските уши са деликатес за ценители!

Пластмасова кутия за съхранение на храна - 1 литър
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пластмасова кутия за съхранение на храна - 1 литър
2.99 лв.
Виж ››

Практична и функционална - пластмасова кутия за съхранение на храна за всички, които искат и в офиса да се наслаждават на домашни гозби.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар