Начин на приготвяне
Разрежете пилешките гърди на 2, така че да се получат 4 порции. Към прясно изцедения лимонов сок добавете солта, черния пипер, настърганата кора лимон, чесъна, зехтина и 1 ч.л. микс от подправките.
Добавете месото и оставете да престои в марината за 1-2 часа. След това запечатайте месото в тиган със сгорещен зехтин или олио. Готовите пилешки гърди наредете в тава за печене и прибавете останалата марината.
От хляба направете едри трохи и ги оваляйте в зехтин, прибавете нарязаните на ситно маслини, яйцето и бадемите.
Разпределете сместа върху месото и изпечете в предварително зарята фурна на 200 градуса за около 15-20 мин.
Рецептата е взаимствана от кулинарния сайт на Йоли.