Розово кисело зеле с цвекло в буркани

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор39113121
30/11/2018
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо960
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • За около 15 буркана
  • зеле - 2 средни зелки
  • червено цвекло - 2 малки главички или 3 малки
  • моркови - 10 бр.
  • За солrния разтвор
  • хималайска сол - 2 с.л. на 1 литър изворна вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям съд – тенджера или леген, предназначен само за употреба в кухнята, започваме да режем зелките на ситно, а обелените цвекла и моркови – рендосваме. След като всичко е подготвено, хубаво разбъркваме всичко – може и с ръка.

В добре измитите буркани пълним от сместа, като леко притискаме. Първоначално може да си направим соления разтвор в двойна доза – 2 литра вода с 4 с.л. сол и ако не стигне да си направим още малко.

Наливаме от него в бурканите докато зелето не се покрие – до гърлото, не повече. Затваряме стабилно капачките и разклащаме! Оставяме ги на тъмно и хладно място, като всеки ден ги навестяваме и разклащаме.

Така след 3 седмици, ще имате готово зеле с цвекло и моркови, които директно ше можете да си хапнете като туршийка / гарнитура или да добавите изцедени в салата!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар