Начин на приготвяне
Тъй като кафявата леща увира много бързо, след като заври водата можем да си позволим да добавим и лещата, и зеленчуцита заедно (картофчето, морковите, лука, карфиола, чушките и чесъна).
Прибавяме 1 равна ч.л. сода, за да се свари още по-бързо. След 15-20 минути – подправяме с Индийската подправка микс – тандури масала, черния и червения пипер, куркумата, кимиона, шарената сол, джинджифила на прах и чубрицата. Преди да свалим от котлона поръсваме и пресния нарязан магданоз.
Сипваме в 6 порции и поднасяме с препечени филийки (за тези които обичат киселко, може да се овкуси с малко домашен оцет).
Класическа традиционна леща с вкус и нюанс на Индийски подправки!