Солена торта с пиле

Mimi PenevaMimi PenevaНовак338
02/12/2018
"Това е от онези торти, които може да поднесете с вино и всички ще бъдат силно очаровани "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо86 055
  • Преглеждания за месеца275
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо сваряваме картофите докато омекнат напълно, след това ги сипваме в една голяма тава и ги намачкваме докато станат на каша. Паралелно с варенето на картофи в друга тенджера варим и двете бутчета до пълното им сваряване, обезкостяваме ги, използваме само месото, нарязано на ситни парчета, не използваме кожата.

Към вече намачканите картофи прибавяме нарязаното пилешко месо, прибавяме киселите краставички нарязани на ситно, гъбите също нарязани на ситно, вегетата, чубрицата и маслото, което преди това трябва да е омекнало на стайна температура.

От получената смес се получава тесто, опитваме и ако не е достатъчно солено прибавяме малко сол. След което оформяме на топка, слагаме в един поднос и с пръсти го оформяме във вид на торта. След това оставяме да изстине, като изстине я слагаме да стегне в хладилника за едно денонощие, покрита, за да не изсъхва.

След като вече солената торта е стегнала я намазваме отгоре и отстрани с майонеза и поръсваме с магданоз нарязан на много ситно. Това е едно много добро предястие за посрещане на гости и за празници! Приятен апетит! подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Теодора Мещерова
Изглежда апетитно, ще я пробвам. Поздрави
6
1
Mimi Peneva
Mimi Peneva
04.12.2018 22:24
Много е вкусна ! Ще Ви хареса !
5
1