Заешко с ориз и праз лук

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1495140615295
05/12/2018
"Крехко заешко с ориз и праз лук - перфектната комбинация "
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 949
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • заешко месо - 1 кг
  • ориз - 1 ч.ч.
  • праз - 1 бр.
  • пресен лук - 1 стрък
  • джоджен - 1 ч.л. сух
  • черен пипер - щипка
  • червен пипер - 1 к.л.
  • олио - 6 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете заешкото месо на порции, овкусете със сол, черен и червен пипер.

Нарежете лука и праза на ситно и заедно ги сложете в тава с олиото.

Поръсете джоджена и сипете вода около 3 чаени чаши.

Покрийте с алуминиево фолио и печете във фурната за около час.

Извадете и добавете накиснатия ориз, хубаво го размесете и върнете във фурната за запичане.

Ако искате да е по-сочен, сложете фолиото отново и така печете заешкото с ориз, докато се свари оризът.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар