Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Заешко с ориз и праз лук

Заешко с ориз и праз лук

Заешко с ориз и праз лук
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Крехко заешко с ориз и праз лук - перфектната комбинация"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1 кг
  • ориз - 1 ч.ч.
  • праз - 1 бр.
  • пресен лук - 1 стрък
  • джоджен - 1 ч.л. сух
  • черен пипер - щипка
  • червен пипер - 1 к.л.
  • олио - 6 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете заешкото месо на порции, овкусете със сол, черен и червен пипер.

Нарежете лука и праза на ситно и заедно ги сложете в тава с олиото.

Поръсете джоджена и сипете вода около 3 чаени чаши.

Покрийте с алуминиево фолио и печете във фурната за около час.

Извадете и добавете накиснатия ориз, хубаво го размесете и върнете във фурната за запичане.

Ако искате да е по-сочен, сложете фолиото отново и така печете заешкото с ориз, докато се свари оризът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: