Начин на приготвяне
Доматите се смачкват и прецеждат. Полученото пюре се поставя на огъня да заври и се прибавя цялото парче месо, нарязания лук, моркови и подправките. Слагате една 200 мл. вода.
Варите на слаб огън около 1 1/2 часа. Изваждате парчето месо от соса и го нарязвате на средно големи парчета. Наръсвате брашното в соса и го сгъстявате.
Връщате нарязаното месо в соса, прибавяте граха и варите още 15 мин.
Ако имате пресен зелен грах, а не консервиран, трябва предварително да го задушите в малко вода и парченце масло.
Коментари
най лесният начин/бих казал най мързеливият,с най малко труд да се постигне добър вкус.Нещо напълно обичайно
за БГ,вместо да бъде с повече труд за подобър вкус и по голяма продажна цена.Вземете пример от готвачите в чените и други страни.Става за много,много гладни