Начин на приготвяне
Накиснете телешкия дроб в прясното мляко за няколко часа, най-добре от предната вечер.
Нарежете резенето на тънки филийки, а ябълките - на уеджиси. Задушете ги в загрят съд с масло. Добавете листа салвия. Накълцайте копъра и магданоза и ги прибавете в съда. Овкусете със сол и захар. Налейте коняка. Гответе, докато острият аромат на алкохола се изпари.
Нарежете дроба на парчета и ги овкусете със сол и черен пипер. Смесете в купа брашното с пушения червен пипер, чубрицата и щипка сол.
Оваляйте парчетата черен дроб и ги изпържете в загрято олио. Когато дробът се запържи, налейте бялото вино. Изчакайте сместа да се редуцира и добавете бучка масло, за да глазирате соса.
Гарнирайте телешкия дроб с ябълките и резенето и сервирайте.