Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Телешки дроб с ябълки и коняк

Телешки дроб с ябълки и коняк

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Ценителите на гурме кулинарията ще оценят подобаващо това изключително ястие - телешки дроб с ябълки и коняк"

Необходими Продукти

  • телешки черен дроб - 800 г
  • прясно мляко - 1 л
  • резене - 1 глава
  • ябълки - 2 бр.
  • бяло вино - 200 мл
  • коняк - 50 мл
  • брашно - 50 г
  • червен пипер - 1 с.л. пушен
  • чубрица - 1 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • салвия - 1/2 връзка
  • захар - 1 с.л.
  • масло - 30 г
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете телешкия дроб в прясното мляко за няколко часа, най-добре от предната вечер.

Нарежете резенето на тънки филийки, а ябълките - на уеджиси. Задушете ги в загрят съд с масло. Добавете листа салвия. Накълцайте копъра и магданоза и ги прибавете в съда. Овкусете със сол и захар. Налейте коняка. Гответе, докато острият аромат на алкохола се изпари.

Нарежете дроба на парчета и ги овкусете със сол и черен пипер. Смесете в купа брашното с пушения червен пипер, чубрицата и щипка сол.

Оваляйте парчетата черен дроб и ги изпържете в загрято олио. Когато дробът се запържи, налейте бялото вино. Изчакайте сместа да се редуцира и добавете бучка масло, за да глазирате соса.

Гарнирайте телешкия дроб с ябълките и резенето и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: