Обърнат кейк с дюли

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Обърнат кейк с дюли
Снимка: Храна за Душата
2 / 5с Видео
13/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Знаете, че повече няма да искате да погледнете друг кейк, веднъж опитали този"

Необходими Продукти

  • дюли - 2 - 3 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • кафява захар - 130 г
  • масло - 140 г
  • брашно - 250 г
  • бадемово брашно - 70 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • мед - 2 с.л.
  • За поширането
  • вино розе - 1 л
  • захар - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте виното и захарта в тенджера. Когато сместа заври поставете дюлите, нарязани на половинки, да се пошират.

Смесете обикновеното и бадемовото брашно, бакпулвера и содата. Добавете индийското орехче и канелата.

В друг съд разбийте мекото масло с кафявата захар. Прибавете яйцата. Разбийте и добавете меда и разбъркайте отново. Обединете сухите и течните състаки и разбъркайте добре. Намажете с масло формата, в която ще печете кейка.

Нарежете пошираните дюли на филийки. Подредете на розета на дъното на тавата. Залейте с 1/3 от сиропа от поширането. Излейте базата за кейка върху плодовете. Изпечете на 180 градуса за 40-50 мин.

Охладете изпечения кейк напълно и обърнете върху чиния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: