Яхния картофи с булгур

10/12/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру220985280217
"Вкусна яхния за вегани и всички останали, които постят "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо638
  • Преглеждания за месеца169
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на парчета, лукът се реже на ситно.

В загрято олио в тенджерка задушваме лук и картофи за кратко.

Добавя се доматено пюре, червен пипер и разбъркваме. Сипва се гореща вода да покрие продуктите и 4 пръста отгоре. Когато заври, се добавя миксът от грах и моркови, скилидки чесън, риган и измит булгур.

Оставя се на тих огън картофената яхния да се готви, като се разбърква периодично.

Ако има нужда, се долива още малко вода, докато се свари булгурът. Сервираме гозбата топла с люта чушка.

Вкусна и подходяща яхния за тези, които постят.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар