Соеви питки с месна плънка

12/12/2018
"Имате ли нужда от уроци по месене или направо да преминем към сочната месна плънка на тези соеви питки "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо133
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • За тестото
  • соево брашно - 200 г
  • брашно бяло - 400 г
  • мая - 1 п. суха
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • топла вода - около 2 ч.ч.
  • За плънката
  • кайма - 200 г
  • кетчуп - 3 с.л.
  • жълтъци - 1 бр.
  • песто дженовезе - 1 с.л.
  • домати - 1 бр.
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете двата вида брашно. Добавете останалите съставки и разбъркайте. На тънка струйка добавете топла вода и замесете меко тесто. Покрийте тестото с фолио и го оставете на топло, за да втаса.

Смесете каймата с жълтъка, пестото и кетчупа. Разбъркайте до хомогенност.

Втасалото тесто разделете на шест топки. Сплескайте всяка топка на питка, като завийте крайчатата навътре.

Сложете в средата на всяка питка от плънката и разнесете равномерно по цялата повърхност. Наредете домата на резенчета и сложете по парченце върху всяка питка.

Наредете питките в тава, застлана с домакинска хартия.

Включете фурната до 200 градуса и изпечете малките питки до кафеникав загар.

Малко преди готовност поръсете с настърган кашкавал.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар