Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки питки»Соеви питки с месна плънка

Соеви питки с месна плънка

Соеви питки с месна плънка
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Имате ли нужда от уроци по месене или направо да преминем към сочната месна плънка на тези соеви питки"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • соево брашно - 200 г
  • брашно бяло - 400 г
  • мая - 1 п. суха
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • топла вода - около 2 ч.ч.
  • За плънката
  • кайма - 200 г
  • кетчуп - 3 с.л.
  • жълтъци - 1 бр.
  • песто дженовезе - 1 с.л.
  • домати - 1 бр.
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете двата вида брашно. Добавете останалите съставки и разбъркайте. На тънка струйка добавете топла вода и замесете меко тесто. Покрийте тестото с фолио и го оставете на топло, за да втаса.

Смесете каймата с жълтъка, пестото и кетчупа. Разбъркайте до хомогенност.

Втасалото тесто разделете на шест топки. Сплескайте всяка топка на питка, като завийте крайчатата навътре.

Сложете в средата на всяка питка от плънката и разнесете равномерно по цялата повърхност. Наредете домата на резенчета и сложете по парченце върху всяка питка.

Наредете питките в тава, застлана с домакинска хартия.

Включете фурната до 200 градуса и изпечете малките питки до кафеникав загар.

Малко преди готовност поръсете с настърган кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: