Пълнени мариновани чушки с постна плънка

Диана АндроваДиана АндроваГотвач15410231
13/12/2018
"Вместо със сухи, опитахме с мариновани чушки от буркан и чак тогава ни просветна кои са най-вкусните пълнени чушки на света "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо890
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зимните месеци използвам мариновани чушки за по-добър вкус на яденето (пресните чушки през този период освен че са по-скъпи, са и с по-лоши вкусови качества).

Слагам тигана с олио на котлона. Нарязвам кромида и морковите на малки кубчета. Слагам нарязаните зеленчуци в тигана, когато олиото се е нагорещило. Разбърквам. Щом леко омекнат и се запържат, прибавям ориза, за да може и той да се запържи. Сега вече разбърквам интензивно, за да не загори.

Прибавям солта, червения пипер, черен пипер и чубрица и джоджена. Отново разбърквам. След 5-6 минути от запържването на ориза, махам тигана от котлона. Сега трябва да напълним чушките.

Най-удобно ще стане с помощта на чаена лъжичка - чушките са по-меки и при по-силен натиск се късат. Пълня чушките и ги нареждам в тавата. Отгоре наливам 3 ½ ч.ч. гореща вода или пилешки бульон.

Ако случайно от плънката за чушките ми остане малко, не я изсипвам около вече пълнените чушки.

Слагам тавата във фурната на 200 градуса. Пека, докато оризът поеме водата.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар