Лесна яхния с нахут и грах

Моника ИвановаМоника ИвановаГотвач21410461
14/12/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо952
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете нахута от предната вечер, за да се приготви по-бързо. На другия ден го сложете да се вари, когато заври сменете първата вода.

Докато се приготвя нахутът, обелете и нарежете картофа на дребни кубчета и го добавете към врящата вода.

Също така нарежете моркова и червената чушка, които добавете в тенджерата. Оставете да покъкри за около 20 мин. и добавете подправките на вкус, граха от консервата и доматеното пюре.

Добре е да поври поне още 15-20 минути заедно с подправките, времето зависи от вас и колко гъста искате да стане, като последните 5 минути добавете 2 с.л. лимецово брашно, за да се сгъсти.

Яйцата за декорацията сварете за около 10-12 минути, обелете ги и нарежете на колелца. Сервирайте яхнията докато е още топла с поръсен пресен магданоз, яйце и натрошено сирене.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар