Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солена Торта»Палачинкова торта с мариновани гъби

Палачинкова торта с мариновани гъби

Марио НиколовМарио Николов
Новак
49119140
Палачинкова торта с мариновани гъби1 / 2
19/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Знаеш, че солената торта се е получила страхотна, когато искаш да си налееш още една чаша вино и да не я делиш с никого"

Необходими Продукти

  • палачинки - 8 бр. изпържени
  • руска салата - 8 с.л.
  • мариновани гъби - 400 г
  • лук - 2 глави
  • маслини - 20 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • черен пипер - щипка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на голяма чиния се слага една от палачинките и се намазва с 2 супени лъжици руска салата.

Покрива се с втора палачинка, върху която се разпределя ¼ от приготвената плънка от гъбите, отцедени добре и нарязани на тънки филии, смесени с нарязаните маслини и лук (лукът е леко посолен и претрит с ръка) и подправени с черния пипер.

По същия начин се подреждат останалите палачинки, като най-горната се покрива с гъби.

Солената торта се украсява с нарязаните на четвъртинки твърдосварени яйца, които се нареждат радиално към центъра.

Соленататорта с гъби се разрязва на четири порции, така че четвъртинките от яйцата да останат в средата на всяка порция.

Друг вариант на палачинковата торта с мариновани гъби е да я запечете за кратко, като преди това настържете обилно количество кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: