Начин на приготвяне
На дъното на голяма чиния се слага една от палачинките и се намазва с 2 супени лъжици руска салата.
Покрива се с втора палачинка, върху която се разпределя ¼ от приготвената плънка от гъбите, отцедени добре и нарязани на тънки филии, смесени с нарязаните маслини и лук (лукът е леко посолен и претрит с ръка) и подправени с черния пипер.
По същия начин се подреждат останалите палачинки, като най-горната се покрива с гъби.
Солената торта се украсява с нарязаните на четвъртинки твърдосварени яйца, които се нареждат радиално към центъра.
Соленататорта с гъби се разрязва на четири порции, така че четвъртинките от яйцата да останат в средата на всяка порция.
Друг вариант на палачинковата торта с мариновани гъби е да я запечете за кратко, като преди това настържете обилно количество кашкавал.