Картофен хляб в хлебопекарна

Галя НиколоваГаля НиколоваГотвач1722812
19/12/2018
"И в хлебопекарна става, при това резултатът е повече от отличен "
Приготвяне10 мин.
Готвене189 мин.
Общо199 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо817
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно - 400 г
  • кар­тофено пюре - 200 г
  • суха мая - 7 г
  • сол - 2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • вода - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съда за печене на домашната хлебопекарна машина се слагат 150 мл вода, брашното, олиото, солта, катофеното пюре (приготвено по описание на опаковката) и накрая сухата мая.

Машината се пуска в режим за печене на бял хляб с умерена коричка.

Когато хлябът е изпечен, той се изважда от тавичката и се оставя да почива върху кухненска решетка за половин час.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар