Фокача с карамелизиран лук, свежо сирене и песто

17/12/2018
"Когато една фокача е напълно достатъчна и не искате да хапнете нищо друго, то това със сигурност е фокача с карамелизиран лук, свежо сирене и песто "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо338
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно - около 800 г
  • мая - 1 п. суха
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • За гарниране
  • сирене - 200 г свежо
  • червен лук - 2 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • морска сол - за поръсване
  • песто дженовезе - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа. Добавете зехтина, солта, захарта и маята. Разбъркайте. Налейте около 2 ч.ч. топла вода. Разбъркайте и започнете да месите.

Ако е необходимо прибавете още вода или брашно до замесването на меко тесто, което не лепне по ръцете ви.

Покрийте тестото и го оставете на топло, за да втаса.

Готовото тесто разточете на две топки, а всяка топка разточете на правоъгълна кора.

Обелете лука и го нарежете на фини полумесеци. Задушете лука и чесъна в зехтина до омекването им.

Намажете всяка кора с песто, поръсете с карамелизираните зеленчуци и морска сол, наредете парченца свежо сирене и изпечете фокачата в загрята фурна до златисто-кафеникав загар.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар