Поширани дюли

Поширани дюли

22/12/2018
"Нежен аромат изпълва целия дом, аромат на поширани дюли и магия"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 696
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете дюлите от кори, семки и ако има загнили участъци. Измийте ги и ги нарежете на филийки.

В касерола сложете захарта и около 1 л вода.

Сложете съда на котлона и загрейте сиропа до кипене.

Поставете парченцата дюли, добавете карамфила, звездовидния анасон и листенцата индрише.

Намалете котлона и оставете дюлите да къкрят за около 30 минути, но ако е необходимо - удължете времетраенето на варене.

Течността трябва да изври, да се сгъсти, а дюлите да омекнат.

Пошираните дюли придобиват невероятен кехлибарен цвят и аромат!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар