Коледни курабийки с джинджифил и глазура

22/12/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции40
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 970
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукнете яйцата в купа, добавете захарта и ги разбийте леко с вилица. Прибавете меда, олиото, канелата, джинджифила, лимоновите корички, счукания карамфил на много ситно и содата.

Размесете и добавете брашното на порции. Омесете меко тесто, което не лепне. Ако е необходимо, добавете още брашно.

Покрийте тестото и го оставете в хладилник за около час.

Разделете тестото на 3-4 топки.

Разточете тестото на кора с дебелина 2-3 см и с помощта на формички изрежете желаните форми.

Наредете курабийките в тава, на дъното на която има домакинска хартия.

Печете коледните сладки в загрята фурна за около 3-4 минути.

Разбийте белтъка на гъста пяна с помощта на миксер и добавете пудрата захар. Продължете разбиването до получаването на гъста глазура.

Намажете охладените курабийки с глазурата и украсете по ваше желание.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар