Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Курабийки»Коледни курабийки с джинджифил и глазура

Коледни курабийки с джинджифил и глазура

Коледни курабийки с джинджифил и глазура
Снимка: Веселина Константинова
2 / 11
22/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
40
"Празникът ще стане още по-специален с тези джинджифилови курабийки с глазура"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • мед - 1 ч.ч..
  • олио - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • лимонова кора - 1 ч.л. сушени
  • джинджифил - 1 к.л. на прах
  • карамфил - 2 бр.
  • брашно - около 600 г
  • белтъци - 1 бр.
  • пудра захар - 3 с.л.
  • сладкарски бои
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукнете яйцата в купа, добавете захарта и ги разбийте леко с вилица. Прибавете меда, олиото, канелата, джинджифила, лимоновите корички, счукания карамфил на много ситно и содата.

Размесете и добавете брашното на порции. Омесете меко тесто, което не лепне. Ако е необходимо, добавете още брашно.

Покрийте тестото и го оставете в хладилник за около час.

Разделете тестото на 3-4 топки.

Разточете тестото на кора с дебелина 2-3 см и с помощта на формички изрежете желаните форми.

Наредете курабийките в тава, на дъното на която има домакинска хартия.

Печете коледните сладки в загрята фурна за около 3-4 минути.

Разбийте белтъка на гъста пяна с помощта на миксер и добавете пудрата захар. Продължете разбиването до получаването на гъста глазура.

Намажете охладените курабийки с глазурата и украсете по ваше желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: