Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Милинки»Милинки със сирене и кашкавал

Милинки със сирене и кашкавал

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Милинки със сирене и кашкавал
Снимка: Мария Симова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Има много причини да станем рано сутрин, но тези милинки със сирене и кашкавал определено си струват"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 500 г
  • прясна мая - 20 г
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 2 с.л.
  • прясно мляко - 300 мл
  • заливка
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 50 г настъргано
  • кашкавал - 30 г настърган за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и добавете солта, разбъркайте и оформете кладенче. В леко затопленото мляко разтворете захарта и натрошената мая, добавете олиото и оцета.

Сипете сместа в оформеното кладенче и замесете меко тесто. Поставете тестото в намазана с олио купа и завийте, оставете да втаса на топло, докато удвои обема си.

От втасалото тесто късайте малки оформени на топчета парчета и ги редете едно до друго, в обилно намазана с олио тава.

Оставете да втасат отново за около 40 минути на топло. Отделно разбийте яйцата и добавете настърганите на едро ренде сирене и кашкавал, разбъркайте.

Намажете със сместа милинките и печете в предварително нагрята на 200 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: