Начин на приготвяне
Смесете брашната и направете кладенче. Добавете маята, киселото мляко със содата, солта, захарта и олиото. Чукнете яйцата.
Разбъркайте и добавете около 1 ч.ч. вода до омесването на меко тесто. Ако е необходимо, добавете още брашно, за да не ви лепне тестото по ръцете.
Покрийте тестото с кърпа и го оставете на топло, за да втаса.
Готовото тесто разделете на топки, а всяка топка разтеглете на питка.
Върху печка на дърва поставете каменна плоча. След като плочата се загрее добре, поставете питка, изпечете я от двете страни до златисто.
Постъпете така и с останалите питки.
Готовите плоски питки завийте с чиста и суха кърпа. Консумирайте топли - може да ги намажете с масло и поръсите с шарена сол.