Бабините солени пръчици

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
56
245
89
03/04/2019
"Вместо солети с консерванти и овкусители, пригответе за малките палавници вкусни Солени пръчици"
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 784
  • Преглеждания за месеца419
  • Преглеждания за седмицата35
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • масло - 1 к.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • амонячна сода - 1 с.л.
  • брашно - 5 к.ч.
  • яйца - 1 бр
  • ким
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кравето масло разбиваме добре с дървена лъжица. Постепенно прибавяме прясното мляко, солта, амонячната сода и накрая – брашното.

Като замесим добре тестото, оставяме го да почива 2-3 часа. Делим на 3 питки и всяка точим на кора, дебела колкото чинийка за торта.

Изрязваме солени пръчици, дълги 8 – 10 см и широки 1 см, нареждаме ги в намаслена тава, мажем с разбито яйце и поръсваме с ким.

Печем солетите в силна фурна до зачервяване.

Хапваме солените пръчици по всяко време на деня.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар