Зимна постна яхния от зелен фасул

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
878
7k
3k
2k
1
03/01/2019
"А понякога коремът не иска месо, иска вкусна зимна постна яхния от зелен фасул и вие трябва да му я дадете "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 684
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества
Яхния

Начин на приготвяне

Почистените и измити лук и морков режем на ситни зарчета.

Задушаваме ги под капак на умерен огън в загрялата растителна мазнина и 1 с.л. от горещия бульон.

Прибавяме размитото в малко вода доматено пюре и червения пипер.

Стерилизираният зелен фасул е с нарязани на части шушулки.

Добавяме го към яхнията, към която доливаме и останалия зеленчуков бульон.

Почистените скилидки чесън пускаме цели, за аромат.

Овкусяваме ястието със сол и варим под капак на слаб котлон до задушаването на зеленчука.

Към края на варенето на зеления фасул яхния сгъстяваме с разтворено в студена вода царевично нишесте.

Поръсваме с пресен магданоз и поднасяме постна яхния от зелен фасул топла.

Можем да гарнираме с лъжица кисело мляко, което е с нисък процент масленост., ако не държите да е постно.

Дълбока тенджера от неръждаема стомана с двойно дъно 6.3л
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тенджера от неръждаема стомана с двойно дъно 6.3л
62.60 лв.
Виж ››

Дълбока тенджера за приготвяне на голямо количество храна - нито един празник няма да ви се опре! Имате цели 6.3 л, които да напълните със своето въображение и кулинарни умения. Голяма тенджера - голямо удобство!

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар