Зимна постна яхния от зелен фасул

03/01/2019
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор6262297851
"А понякога коремът не иска месо, иска вкусна зимна постна яхния от зелен фасул и вие трябва да му я дадете "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 994
  • Преглеждания за месеца811
  • Преглеждания за седмицата48
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и измити лук и морков режем на ситни зарчета.

Задушаваме ги под капак на умерен огън в загрялата растителна мазнина и 1 с.л. от горещия бульон.

Прибавяме размитото в малко вода доматено пюре и червения пипер.

Стерилизираният зелен фасул е с нарязани на части шушулки.

Добавяме го към яхнията, към която доливаме и останалия зеленчуков бульон.

Почистените скилидки чесън пускаме цели, за аромат.

Овкусяваме ястието със сол и варим под капак на слаб котлон до задушаването на зеленчука.

Към края на варенето на зеления фасул яхния сгъстяваме с разтворено в студена вода царевично нишесте.

Поръсваме с пресен магданоз и поднасяме постна яхния от зелен фасул топла.

Можем да гарнираме с лъжица кисело мляко, което е с нисък процент масленост., ако не държите да е постно.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар