Начин на приготвяне
За палачинките:
Яйцата се разбиват заедно с млякото. Добавят се брашното и ванилията. Следва правене на палачинки. Палачинките се приготвят на тиган, леко намазана с мазнина. Оставят се настрана.
За плънката:
Гъбите се задушават в маслото. Киселите краставички се нарязват на ленти. Шунката се нарязва на ленти. Яйцата се сваряват и се нарязват на кръгове. Кашкавалът се настъргва на едро ренде. След като всичко е подготвено, се започва с реденето на нашата солена торта.
Слага се една палачинка, намазва се с майонеза и върху нея се нареждат гъби, шунка, яйце, кашкавал и кисели краставички. Върху нея се слага следващата палачинка и по същия начин се оформя. Така, докато се наредят всички палачинки и се оформи палачинкова торта.
Сервира се студено.