Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Палачинкова торта с гъби, кашкавал и шунка

Палачинкова торта с гъби, кашкавал и шунка

ПетяПетя
Новак
2203
Палачинкова торта с гъби, кашкавал и шунка
Снимка: Петя
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Никой не отказва парче палачинкова торта с гъби, кашкавал и шунка - никой"

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакетче
  • За плънката
  • кисели краставички - 7 - 8 бр.
  • шунка - 200 г(кренвирш)
  • кашкавал - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • гъби - около 200 г
  • маслини - за украса
  • майонеза - за намазване на тортата, домашна
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За палачинките:

Яйцата се разбиват заедно с млякото. Добавят се брашното и ванилията. Следва правене на палачинки. Палачинките се приготвят на тиган, леко намазана с мазнина. Оставят се настрана.

За плънката:

Гъбите се задушават в маслото. Киселите краставички се нарязват на ленти. Шунката се нарязва на ленти. Яйцата се сваряват и се нарязват на кръгове. Кашкавалът се настъргва на едро ренде. След като всичко е подготвено, се започва с реденето на нашата солена торта.

Слага се една палачинка, намазва се с майонеза и върху нея се нареждат гъби, шунка, яйце, кашкавал и кисели краставички. Върху нея се слага следващата палачинка и по същия начин се оформя. Така, докато се наредят всички палачинки и се оформи палачинкова торта.

Сервира се студено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: