Сладки канелени гевречета

07/01/2019
"Малките удоволствия в живота или как да приготвите сладки канелени гевречета "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 143
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете стафидите в рома от вечерта. Сутринта ги изцедете и заделете.

Извадете бутертестото. Разтопете кравето масло. Намажете го с помощта на силиконова четка. Нарежете го на малки правоъгълници. Поръсете с канелата и кафявата захар.

Във всеки правоъгълник сложете по няколко стафиди. Завийте на руло, усучете и завийте на кръгче или геврек. Поставете ги в тава застлана с хартия за печене.

В малка купа разбийте жълтъка, прясното мляко и олиото. Намажете всяко едно със сместа.

Поръсете с кафява захар и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Извадете канелените гевречета да изстинат и поръсете с пудра захар.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар