Сладки канелени гевречета

Сладки канелени гевречета
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 6
07/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви20 мин.
Общо35 мин.
Порции15
"Малките удоволствия в живота или как да приготвите сладки канелени гевречета"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете стафидите в рома от вечерта. Сутринта ги изцедете и заделете.

Извадете бутертестото. Разтопете кравето масло. Намажете го с помощта на силиконова четка. Нарежете го на малки правоъгълници. Поръсете с канелата и кафявата захар.

Във всеки правоъгълник сложете по няколко стафиди. Завийте на руло, усучете и завийте на кръгче или геврек. Поставете ги в тава застлана с хартия за печене.

В малка купа разбийте жълтъка, прясното мляко и олиото. Намажете всяко едно със сместа.

Поръсете с кафява захар и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Извадете канелените гевречета да изстинат и поръсете с пудра захар.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: