Домашно консервирано свинско месо

08/01/2019
"Най-сигурният начин да запазите спомените за Прасчо възможно най-дълго време е с тази изпитана рецепта за Домашно консервирано свинско месо "
Приготвяне15 мин.
Готвене150 мин.
Общо165 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 198
  • Преглеждания за месеца997
  • Преглеждания за седмицата201
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - прясно от току - що заклано прасе
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затваряне на свинско месо в буркани е често срещата практика у нас. За целта ви трябва прясно месо от току-що заклано прасе.

Месото, в случая свински бут, се нарязва на кубчета, осолява се и се оставя поне една нощ на хладно, за да се отцеди кръвта.

След това отцеденото от кръв месо се слага в буркани, на дъното на които се слага по един дафинов лист и няколко зърна черен пипер.

Месото се реди плътно на около 2-3 см под капачката, затваря се.

Консервираното свинско месо се вари поне 2 - 2.5 часа.

Източник: Даниел Стефанов-Банчи от Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар