Печено цяло пиле в йенска тавичка

22/01/2019
"Защо в йеанска тавичка ли - защото не искаме да пропуснем и секунда от това, как едно пиле се превръща в най-вкусното пиле на света "
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 092
  • Преглеждания за месеца183
  • Преглеждания за седмицата57
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и изчистете пилето.

В купа смесете всички подправки, чесъна (пресован), зехтина, горчицата и кетчупа. Намажете пилето от всички страни.

Обелете и нарежете картофите. Сложете ги в тавичката. Посолете и разбъркайте с малко зехтин.

Сложете пилето в средата и налейте бирата. Затворете с капака и печете в студена фурна на 200 градуса за 2 часа. Поднесете печеното пиле топло.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар